Magiska upplevelser i Katalonien

UTFLYKTER I BARCELONA, SPANIEN

Kultur och nöjen i förtrollande harmoni. Boka din upplevelse i Barcelona.

Upptäck Barcelona – Kataloniens pärla

Välkommen till Barcelona, en stad där historia, kultur och modernitet samsas i en förtrollande harmoni. Vid Medelhavets skimrande strandlinje finner du Barcelona, en stad som bjuder på en ojämförlig mix av arkitektoniska underverk, pulserande gatuliv och gastronomiska upplevelser. Låt dig förtrollas av en stad som ständigt förnyar sig och lockar med nya överraskningar. Upplevelsen förstärks om du lägger till en utflykt till din vistelse i Barcelona.


Arkitektoniska underverk

Barcelona är synonymt med Antoni Gaudí, den visionära arkitekten vars unika stil präglar stadens silhuett. Upplev den surrealistiska skönheten hos  La Sagrada Familia, en basilika som ännu inte är färdigställd men redan en av världens mest ikoniska byggnader. Promenera genom den färgglada Park Güell, där mosaikskulpturer och kreativa former skapar en fantasivärld. Besök Casa Batlló och La Pedrera på Passeig de Gràcia, och förundras över deras vågiga fasader och innovativa design.

Kultur och kreativitet

Barcelona är en stad av konst och kreativitet. Picasso-museet hyllar en av 1900-talets mest inflytelserika konstnärer, medan MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona) erbjuder modern konst i en stilren miljö. Stadens många gallerier, teatrar och musikscener bidrar till en dynamisk kulturell atmosfär. Missa inte den livliga gatukonsten i El Raval och de många konstfestivalerna som äger rum året runt. Upplev FC Barcelonas berömda hemmaarena Camp Nou (Spotify Stadium) med en rundtur.

Mat och smaker

Det katalanska köket är en fest för smaklökarna, och Barcelona är dess epicentrum. Börja dagen med en frukost av churros och varm choklad på ett lokalt kafé. Utforska stadens marknader, som den världsberömda La Boqueria, där du kan smaka på färska råvaror och traditionella delikatesser. Njut av tapas på en av de många barerna i El Born eller El Barri Gòtic, och avsluta kvällen med en skaldjursmiddag vid stranden i Barceloneta.

Stränder och avkoppling

Barcelona är välsignad med vackra stränder som sträcker sig längs stadens kustlinje. Barceloneta är den mest kända, en livlig strand med gyllene sand och många restauranger och barer. För en mer avslappnad atmosfär, besök stränderna Bogatell eller Mar Bella, där du kan njuta av sol, hav och avkoppling. Strandpromenaden är perfekt för en kvällspromenad eller cykeltur med utsikt över havet. Vi tipsar också om att åka ut med Katamaran för att t.ex .uppleva solnedgången.


Levande kvarter

Varje stadsdel i Barcelona har sin egen unika charm och karaktär. Upptäck de smala, medeltida gatorna i Barri Gòtic, där historien är levande i varje vrå. El Born är berömt för sina trendiga affärer, konstgallerier och livliga nattliv. I Gràcia finner man en bohemisk atmosfär, pittoreska torg och lokala matställen. Eixample, med sina breda avenyer och modernistiska arkitektur, står för elegans och stil.


En stad för alla dina sinnen

Barcelona är en stad som fångar alla dina sinnen. Lukten av nybakat bröd och färska blommor, smaken av det katalanska köket, ljudet av gatumusikanter och sorlet från marknaderna, synen av Gaudís mästerverk och känslan av solens värme på din hud – allt detta skapar en oförglömlig upplevelse. Varje hörn av Barcelona bjuder på något nytt och spännande att upptäcka. Vi kan också varmt rekommendera att göra en dagsutflykt från Barcelona.

Upplev Barcelona, där varje dag är ett äventyr. Låt dig förföras av stadens oemotståndliga charm och skapa minnen som varar livet ut.

Välkommen till Barcelona – en stad som väntar på att bli upptäckt.


Boka en utflykt när du är i Barcelona. Följande utflykter tipsar vi om:

Powered by GetYourGuide

Dagsutflykter från Barcelona


Det finns många fina utflykter man kan göra från Barcelona.
Några exempel är Andorra, Girona, Costa Brava och Montserrat.

Powered by GetYourGuide