The Windy City

UTFLYKTER I CHICAGO, USA

Chicago har allt en storstad skall ha. Puls, attraktioner och historia.

Välkommen till Chicago

Chicago, även kallad "The Windy City", är en dynamisk stad vid Lake Michigan och är känd för sin arkitektur, kultur, sport och livliga stadsbild. Här är några skäl till varför man bör göra utflykter i och runt Chicago:

Arkitektur och stadsbild


Chicago är känt för sin imponerande arkitektur, med ikoniska byggnader som Willis Tower (tidigare Sears Tower), John Hancock Centeroch den historiska Water Tower. En arkitekturbåttur på Chicago River ger en fantastisk inblick i stadens arkitektoniska arv.

Millennium park
Millennium Park är hem till den berömda skulpturen "The Bean" (Cloud Gate) och erbjuder en vacker miljö för promenader och kulturella evenemang. Parken är också värd för konserter och festivaler under året.


Kultur och konst

Chicago har några av USA:s bästa museer, inklusive Art Institute of Chicago, som har en av de mest omfattande samlingarna av konstverk i världen. Field Museum och Museum of Science and Industry är också väl värda ett besök.

Musik, sport och teater
Staden har en rik musikarv med blues, jazz och gospel. Besök legendariska musikklubbar som Kingston Mines eller Buddy Guy's Legends för en autentisk musikupplevelse. Chicago är också känt för sin teaterscen, med föreställningar på Steppenwolf Theatre och Chicago Theatre. Chicago är en riktigt etablerad sportstad med lag i alla de stora ligorna. Vi kan varmt rekommendera att se Chicago Cubs på klassiska Wrigley Field.


Mat och dryck

Kulinariska Upplevelser. Chicago är en matälskares dröm med sin berömda deep-dish pizza, italienska beef sandwiches och gourmetrestauranger. Besök matmarknader som Chicago French Market för att njuta av lokala delikatesser.

Bryggerier och vingårdar
Staden har ett växande antal hantverksbryggerier och urbana vingårdar. Utforska bryggerier som Goose Island Brewery eller ta en rundtur på City Winery. Vi kan varm rekommendera Craft Bewery Tour om du är intresserad av öl.

Natur och utomhusaktiviteter

Stränder och parker. Chicago har flera vackra stränder längs Lake Michigan där du kan koppla av eller delta i vattensporter. Grant Park och Lincoln Park erbjuder gröna ytor för picknick, promenader och jogging.

Utflykter i naturen
Nära Chicago ligger Indiana Dunes National Park, som erbjuder sanddyner, vandringsleder och en naturskön miljö för en dagsutflykt. Starved Rock State Park, med sina dramatiska kanjoner och vattenfall, är också ett populärt utflyktsmål.

Shopping och nöje

Magnificent Mile. Den berömda shoppinggatan Magnificent Mile har ett stort utbud av butiker, varuhus och restauranger. Här kan du shoppa allt från lyxvaror till unika fynd. Navy Pier erbjuder nöjen för hela familjen med sin pariserhjul, restauranger, båtturer och underhållning.


Chicago är en mångsidig och livlig stad som erbjuder något för alla. Oavsett om du är intresserad av arkitektur, kultur, mat, natur eller shopping, finns det alltid något att upptäcka. Utflykter i och runt Chicago ger dig chansen att uppleva stadens rika historia, pulserande kultur och fantastiska landskap.


Boka en aktivitet när du är i Chicago. Följande utflykter tipsa vi om i The Windy City:

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

Vad skall man inte missa i Chicago?


Chicago, ofta kallad "The Windy City," är en stad som verkligen har något för alla. Men det som gör Chicago extra speciellt är dess rika historia och kultur inom jazz och sport. Här är varför dessa två aspekter gör Chicago till en unik och spännande stad att besöka.

Jazzens Huvudstad.


Chicago har en lång och stolt tradition inom jazzmusik som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. Staden blev en central punkt för jazzutvecklingen när musiker från New Orleans, som Louis Armstrong, migrerade norrut under "The Great Migration." Här är några av höjdpunkterna för jazzälskare:

Legendariska Jazzklubbar

 • The Green Mill: Denna ikoniska jazzklubb har varit i drift sedan 1907 och var en favorit bland gangstrar som Al Capone. Atmosfären är elektrisk, och här kan du njuta av liveframträdanden av både lokala talanger och internationella stjärnor.
 • Jazz Showcase: Grundad 1947, är Jazz Showcase en av de äldsta jazzklubbarna i Chicago. Klubben har haft några av de största namnen inom jazz på sin scen och erbjuder en intim miljö för att njuta av musiken.

Jazzfestivaler

 • Chicago Jazz Festival: Hålls årligen under Labor Day-helgen och lockar tusentals besökare. Festivalen är känd för sina fria konserter och för att presentera både legendariska musiker och nya talanger.
 • Hyde Park Jazz Festival: En annan populär festival som firar stadens jazzarv med framträdanden på olika platser i Hyde Park, vilket ger en mer lokal och gemenskapskänsla.

Sportens metropol

Chicago är också en av de mest passionerade sportstäderna i USA. Med lag inom alla stora professionella sporter, erbjuder staden en energisk och engagerande sportscen.

Baseball

 • Chicago Cubs: Att besöka en Cubs-match på historiska Wrigley Field är en upplevelse i sig. Stadion, som invigdes 1914, har en unik charm och atmosfär. Cubs-fans är kända för sin lojalitet och sitt engagemang.
 • Chicago White Sox: Söder om staden hittar du Guaranteed Rate Field, hem för White Sox. Klubben har också en stolt historia och en lojal fanbas.

Basket och Ishockey

 • Chicago Bulls: Hemmaarenan United Center är där Michael Jordan cementerade sin plats i basketens hall of fame. Att se Bulls spela här, oavsett säsong, är en mäktig upplevelse.
 • Chicago Blackhawks: Samma arena är också hem för Blackhawks, ett av NHL
  mest framgångsrika lag de senaste decennierna. Ishockeymatcher här är fulla av intensitet och passion. Just nu genomgår Blackhawks en ombyggnad i sitt lagbygge där Conor Bedard är den givna stjärnan.

Amerikansk Fotboll

 • Chicago Bears: Soldier Field, med sin unika arkitektur och historiska betydelse, är hemmet för Chicago Bears. Att uppleva en NFL-match här är något som varje sportentusiast bör ha på sin lista.

Kombinera Jazz och sport

Chicago erbjuder en unik möjlighet att kombinera passionen för jazz och sport. Du kan tillbringa dagen med att heja på ditt favoritlag och sedan avsluta kvällen med en fantastisk jazzkonsert. Staden är också hem för många barer och restauranger där du kan njuta av livejazz efter en spännande match.


Chicago är en stad där jazzens rytmer och sportens adrenalinkickar möts på ett sätt som få andra städer kan erbjuda. Den rika jazzkulturen, med sina legendariska klubbar och festivaler, tillsammans med den passionerade sportscenen, gör Chicago till en destination som är lika dynamisk som den är varierad. Oavsett om du är en musikälskare, en sportfanatiker, eller bådadera, kommer du att hitta något extra speciellt i denna livliga metropol.


Chciago
Vi på Utflykter.se är kära i denna otroliga stad.
The Bean
Chicago har många ikoniska konstverk i staden,
Chicago
Ta en båttur på kanalerna i Chicago. Chicago River. Boka utflykt hos oss.
Chicago
Chicago Cubs
Boka dina biljetter hos oss.
Chicago River
Härliga miljöer.
Chicago
Tunnelbanan som går "over ground"
Chicago
Vid lake Michigan
Chicago
Chicago
Bara några få storstäder i världen erbjuder en sandstrand som är "downtown"
Chicago
The Windy City I solnedgång.
Chicago
unsplash