Destination Nordamerika

USA - ALLA UTFLYKTER

USA är ett stort land och det finns otroligt mycket att göra. Boka en utflykt på din resa.

USA - Utflykter och aktiviteter


Att göra utflykter i USA är en fantastisk möjlighet att uppleva en rik mångfald av natur, kultur, mat och äventyr. Varje region har något unikt att erbjuda, och oavsett dina intressen kommer du att hitta något som inspirerar och engagerar dig på resan. Upptäck landets skönhet och mångfald genom att planera din nästa utflykt till USA


Våra destinationer och städer i USA. Välj område och läs om våra utflykter och aktiviteter till din resa.


USA - Topplistan över sevärdheter och attraktioner


USA är ett stort och mångsidigt land med en mängd olika sevärdheter. Här är en lista på tio populära och ikoniska sevärdheter som många anser vara "topp 10" i USA:


  1. Frihetsgudinnan (Statue of Liberty), New York - En symbol för frihet och demokrati, belägen på Liberty Island.

  2. Grand Canyon, Arizona - En av världens mest imponerande naturliga formationer, med sina enorma klippavsatser och fantastiska vyer.

  3. Yellowstone National Park, Wyoming/Montana/Idaho - Den första nationalparken i världen, känd för sina geotermiska egenskaper och rika djurliv.

  4. Golden Gate-bron, San Francisco - En ikonisk hängbro som sträcker sig över Golden Gate-sundet.

  5. National Mall, Washington, D.C. - Hem till många av USA´s mest berömda monument och museer, inklusive Lincoln Memorial och Smithsonian Institution.

  6. Las Vegas Strip, Nevada - Känd för sina extravaganta kasinon, hotell och underhållning.

  7. Disney World, Florida - Ett av världens mest kända nöjesparker, beläget i Orlando, med sina olika temavärldar och attraktioner.

  8. Hawaii Volcanoes National Park, Hawaii - En plats där du kan se aktiva vulkaner och fascinerande lavaflöden.

  9. Mount Rushmore, South Dakota - En monument över fyra amerikanska presidenter inristade i berget, en symbol för nationens historia.

  10. Times Square, New York - Känd som "The Crossroads of the World", med sina lysande skyltar och livliga atmosfär, särskilt på nyårsafton.

Dessa platser representerar en blandning av naturliga underverk, historiska monument och kulturella ikoner, och de erbjuder något för alla typer av resenärer. Många betraktar dessa 10 platser som viktiga på sin "bucket list" för resor till USA.

Powered by GetYourGuide
unsplash