En dynamisk stad

UTFLYKTER I BERLIN, TYSKLAND

Fascinerande och historisk stad

Berlin - En stad full av sevärdheter och historiska platser


Berlin är en av Europas mest dynamiska och fascinerande städer, känd för sin rika historia, mångkulturella atmosfär och pulserande konst- och kulturliv. Här är några anledningar till varför du bör överväga att besöka Berlin samt några sevärdheter du inte bör missa.

Varför besöka Berlin?

 1. Historisk Rikedom: Berlin har en fascinerande historia, från Preussens storhetstid och Weimarrepubliken till delningen av staden under Kalla kriget och den efterföljande återföreningen. Här kan du verkligen känna historiens vingslag.

 2. Kulturell Mångfald: Berlin är känt för sin mångkulturella befolkning och öppna, toleranta atmosfär. Detta reflekteras i stadens mat, musik, konst och festivaler.

 3. Konst och Kultur: Staden är ett mekka för konstnärer och kulturentusiaster, med ett enormt utbud av museer, gallerier, teatrar och musikscener.

 4. Nattliv: Berlin har ett av världens mest kända och varierade nattliv, med något för alla smaker, från chica cocktailbarer till undergroundklubbar.

Sevärdheter i Berlin vi gärna tipsar om:

 1. Brandenburger Tor: Detta ikoniska landmärke är en symbol för Tysklands enande och en av Berlins mest besökta platser. Beläget vid Pariser Platz, är det en perfekt plats för att starta din rundtur i staden.

 2. Berlinmuren och East Side Gallery: Besök resterna av Berlinmuren och den 1,3 kilometer långa utomhusgalleriet, där konstnärer från hela världen har skapat målningar på muren som ett minnesmärke över frihet och fred.

 3. Reichstag: Tysklands parlamentsbyggnad erbjuder en fantastisk utsikt över staden från sin glaskupol. Det är både en historisk och arkitektonisk pärla.

 4. Museumsinsel (Museiön): Detta UNESCO-världsarv rymmer fem världsberömda museer, inklusive Pergamonmuseet och Neues Museum, som tillsammans erbjuder en imponerande samling av konst och historiska artefakter.

 5. Checkpoint Charlie: En av de mest kända gränsövergångarna mellan Öst- och Västberlin under Kalla kriget. Här finns även ett museum som dokumenterar flyktförsök och livet i delat Berlin.

 6. Alexanderplatz och TV-tornet: Alexanderplatz är en livlig knutpunkt med shopping och restauranger. TV-tornet, som står här, är Berlins högsta byggnad och erbjuder en panoramavy över staden från sin utsiktsplattform.

 7. Holocaust-Mahnmal: Minnesmärket över Europas mördade judar är en stark och rörande plats för reflektion. De 2 711 betongblocken bildar en labyrint som besökare kan vandra igenom.

 8. Tiergarten: Denna stora stadspark är perfekt för en promenad eller picknick och rymmer flera monument och sevärdheter, inklusive Siegessäule (Segerkolonnen) och Bellevuepalatset.

 9. Kurfürstendamm (Ku'damm): Berlins mest kända shoppinggata, full av butiker, kaféer och restauranger. Här hittar du allt från lyxbutiker till unika småaffärer.

 10. Charlottenburg Palace: Ett vackert barockslott med fantastiska trädgårdar. En perfekt plats för att uppleva lite kunglig prakt och rofylld natur mitt i staden.

Mat och Dryck

Berlin erbjuder ett brett utbud av mat från hela världen, inklusive traditionell tysk mat som currywurst och schnitzel. Missa inte att besöka några av stadens många biergarten för att prova lokalt bryggt öl.

Berlin är en stad som verkligen har något för alla, oavsett om du är intresserad av historia, kultur, nattliv eller mat. Planera ditt besök och förbered dig på att bli förälskad i denna unika och spännande stad!

Boka en utflykt när du är i Berlin.
Följande utflykter och upplevelser tipsar vi om i Berlin:

Powered by GetYourGuide

Vad får man inte missa i Berlin?


Många undrar vad man inte får missa på sin resa till Berlin. På länken nedan hittar du många fina utflykter och aktiviteter när du är i denna härliga stad.

Ta med familjen till Berlin. Är det en bra ide?


Vi på Utflykter.se tycker att Berlin är fantastiskt för familjer. Massor av utflykter och aktiviteter.

Det finns ett brett utbud av aktiviteter som kan underhålla både barn och vuxna. Här är några förslag på vad som är lämpligt att göra i Berlin som familj:

Sevärdheter och aktiviteter för familjer:

 1. Berlin Zoo och Aquarium: Berlins zoologiska trädgård är en av världens äldsta och mest besökta djurparker. Här finns ett stort utbud av djur, inklusive de populära pandorna. Akvariet intill är också mycket imponerande och ett perfekt komplement.

 2. Technikmuseum Berlin: Ett museum som är perfekt för nyfikna barn och vuxna. Här kan ni utforska gamla tåg, flygplan, båtar och mycket mer. Det finns även interaktiva utställningar som engagerar barnen.

 3. Legoland Discovery Centre: Detta är ett måste för alla legoälskare. Här kan barnen bygga och utforska olika temavärldar, se en 4D-film och åka små karuseller.

 4. Tierpark Berlin: En stor djurpark belägen i östra Berlin, som erbjuder en mer naturlik upplevelse med stora inhägnader och en mängd olika djurarter.

 5. Museum für Naturkunde: Naturhistoriska museet i Berlin är fascinerande för hela familjen, med dinosaurieskelett, en stor mineralsamling och interaktiva utställningar.

 6. Spreepark: Ett övergivet nöjesfält som erbjuder en unik och något mystisk upplevelse. Det är inte längre i drift som nöjespark, men guidade turer ger en spännande inblick i platsens historia.

 7. Treptower Park och Spreebogenpark: Dessa parker är perfekta för picknick och lek. Treptower Park har även en båtuthyrning, där ni kan ta en roddtur på floden Spree.

 8. Labyrinth Kindermuseum: Ett interaktivt museum för barn, med utställningar som uppmuntrar till lek, lärande och upptäckt.

 9. Botaniska trädgården och Botaniska museet: En av de största och mest mångsidiga botaniska trädgårdarna i världen. Perfekt för en lugn dag ute i naturen med möjlighet att lära sig om växter från hela världen.

 10. Tempelhofer Feld: Den tidigare flygplatsen som nu är ett enormt rekreationsområde. Här kan ni cykla, åka rullskridskor, flyga drake eller bara njuta av den öppna ytan.

Tips på Familjevänliga Restauranger

 • Cafe am Neuen See: Beläget i Tiergarten, detta café erbjuder en vacker utsikt över sjön och en lekplats för barnen.
 • Prater Garten: Berlins äldsta biergarten, där hela familjen kan njuta av tyska specialiteter i en avslappnad miljö.
 • Kinderwirtschaft: En familjevänlig restaurang med en inomhuslekplats, perfekt för små barn.


Köp ett Berlin-Welcome Card. Mycket pengar att tjäna om man vill uppleva mycket.


Berlin erbjuder verkligen något för alla i familjen, med ett rikt utbud av både utbildande och underhållande aktiviteter. Oavsett om ni är ute efter kultur, natur, historia eller bara ren och skär underhållning, kommer Berlin att leverera en minnesvärd upplevelse.