Konst och kultur i huvudstaden

UTFLYKTER I PARIS, FRANKRIKE

En stad som inspirerar konstnärer och drömmare. En stad full av gastronomisk glädje och sevärdheter.

Utforska Paris – Kärlekens och ljuset stad

Välkommen till Paris, en stad som har inspirerat poeter, konstnärer och drömmare i århundraden. Med sina romantiska gator, ikoniska landmärken och rika kultur är Paris en plats där varje ögonblick känns magiskt. Oavsett om du är här för konst, historia, gastronomi eller bara för att njuta av stadens atmosfär, har Paris något för alla och en utflykt förgyller upplevelsen.

Ikoniska landmärken

Paris är hem för några av världens mest kända landmärken. Eiffeltornet, stadens mest ikoniska symbol, erbjuder en spektakulär utsikt över Paris från dess höjder. Besök Notre-Dame, den magnifika gotiska katedralen vid Seineflodens strand, och förundras över dess arkitektur och historia. Triumfbågen står stolt vid toppen av Champs-Élysées, en av världens mest berömda avenyer. En promenad längs Seinefloden, med dess eleganta broar och historiska byggnader, är en upplevelse i sig.

Konst och kultur

Paris är en av världens stora kulturhuvudstäder. Louvren, världens största konstmuseum, är hem för otaliga mästerverk, inklusive Mona Lisa och Venus från Milo. Musée d'Orsay, inrymt i en gammal järnvägsstation, erbjuder en fantastisk samling impressionistisk konst. För modern konst, besök Centre Pompidou med sin unika arkitektur och omfattande samlingar. Varje hörn av Paris andas kultur och historia, från Montmartres konstnärskvarter till Marais historiska gator. En utflykt till Disneyland Paris är också mycket populärt.

Gastronomisk glädje

Paris är ett paradis för matälskare. Stadens bagerier lockar med doften av nybakat bröd och croissanter. Utforska de livliga marknaderna, som Marché d'Aligre och Rue Cler, för att smaka på lokala delikatesser och färska råvaror. Njut av en klassisk fransk middag på en bistro, eller unna dig en fin middag på en Michelin-stjärnad restaurang. Och glöm inte att avsluta din måltid med en bit av Paris mest berömda dessert, makroner, från Ladurée eller Pierre Hermé.

Romantiska utflykter i kärlekens stad

Paris är känd som kärlekens stad, och det är inte svårt att förstå varför. Ta en båttur längs Seinefloden och se stadens ljus reflekteras i vattnet. Promenera hand i hand genom de vackra trädgårdarna i Jardin des Tuileries eller Jardin du Luxembourg. Besök den charmiga ön Île Saint-Louis, med sina smala gator och pittoreska butiker. Och självklart, dela en kyss vid Eiffeltornet, ett ögonblick som du kommer att minnas för alltid.


En stad för alla sinnen

Paris är en stad som engagerar alla dina sinnen. Känn lukten av nybakat bröd och färska blommor från marknaderna, hör ljudet av gatumusikanter som spelar på Seineflodens broar, se de vackra konstverken och arkitekturen, smaka på den utsökta franska maten och känn atmosfären av romantik och historia som genomsyrar varje gata. Varje besök i Paris är en möjlighet att upptäcka något nytt och förtrollande.

Kom och upplev Paris, där varje ögonblick är fyllt med skönhet och varje hörn av staden berättar en historia.


Shopping och mode

Paris är inte bara en världsledande modehuvudstad, utan också en skattkista för shoppingentusiaster. Upptäck de sofistikerade butikerna längs Champs-Élysées och Avenue Montaigne, där de senaste kollektionerna från de mest exklusiva modehusen presenteras. I de trendiga kvarteren Le Marais eller Saint-Germain-des-Prés hittar du unika kläder och accessoarer. För en unik shoppingupplevelse, besök Marché aux Puces de Saint-Ouen, en av världens största loppmarknader.


Låt dig förföras av stadens charm och skapa minnen som varar livet ut. Välkommen till Paris – en stad som alltid inspirerar.


Boka en utflykt när du är i Paris. Följande aktiviteter rekommenderar vi:

Powered by GetYourGuide

Besök Eiffeltornet på din resa till Paris


Följande utflykter, inträden, aktiviteter med Eiffeltornet rekommenderar vi:

Powered by GetYourGuide

Båttur på floden Seine i Paris


Att uppleva Paris med en båtutflykt på Seine är en underbar upplevelse. Följande utflykter rekommenderar vi:

Powered by GetYourGuide

Louvren - Museum utflykter och inträden


Besök Louvren-museet på din resa till Paris och se konstnärliga mästerverk som Leonardo da Vincis Mona Lisa

Powered by GetYourGuide

Disneyland i Paris - Utflykter och inträden