Magiska Florida

UTFLYKTER I ORLANDO, FLORIDA

Makalösa temaparker och upplevelser i världsklass.

Välkommen till Orlando
Orlando, beläget mitt i soliga Florida, är känt för sina fantastiska nöjesparker, härligt klimat året om, nattliv, och spännande sevärdheter. Detta är, enligt många, väldens upplevelsecentrum.


Walt Disney World

Orlando är hem till världens mest kända temapark, Walt Disney World, som inkluderar fyra temaparker: Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios, och Disney's Animal Kingdom. Här kan besökare uppleva magiska parader, spännande åkattraktioner och träffa sina favoritkaraktärer. Se de upplevelser/utflykter i Disneyområdet vi tipsar om.

Universal Orlando Resort

Universal Orlando Resort består av Universal Studios Florida och Universal's Islands of Adventure, där besökare kan uppleva spännande åkattraktioner baserade på populära filmer och serier som Harry Potter, Jurassic Park och Marvel Superheroes. Här finns flera hotell som har gångavstånd till de makalöst underhållande Universal Parkerna.

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando erbjuder unika upplevelser med marina djur, spektakulära shower och spännande åkattraktioner.


Kennedy Space Center

En utflykt till Kennedy Space Center ger en fascinerande inblick i rymdforskning och möjligheten att se raketer och möta astronauter. Det tar ca 1 timme att köra tull Kennedy Space Center.


Gatorland

Gatorland är en unik djurpark som erbjuder möjligheten att se och interagera med alligatorer, krokodiler och andra exotiska djur.


Everglades och Airboat utflykter

Utforska Floridas unika ekosystem med en airboat-tur genom Everglades där du kan se alligatorer, fåglar och andra vilda djur i deras naturliga miljö.

Lake Eola Park

Lake Eola Park i centrala Orlando erbjuder en vacker plats för promenader, picknick och att hyra svanbåtar.

Shopping och NöjeShoppingdistrikt

Orlando har flera stora shoppingdistrikt och outlet-mallar, inklusive The Mall at Millenia och Orlando International Premium Outlets, där besökare kan hitta allt från lyxiga varumärken till prisvärda erbjudanden.

Nattliv och restauranger

Orlando erbjuder ett pulserande nattliv med många barer, nattklubbar och restauranger som serverar mat från hela världen.


LEGO-Land Florida

LEGOLAND Florida är perfekt för familjer med yngre barn och erbjuder åkattraktioner, shower och interaktiva upplevelser baserade på de populära LEGO-produkterna.

Fun Spot America

Fun Spot America är en nöjespark som erbjuder ett brett utbud av åkattraktioner och spel för hela familjen.


Soligt väder

Orlando har ett subtropiskt klimat med varmt och soligt väder större delen av året, vilket gör det till ett idealiskt resmål för utomhusaktiviteter.


Orlando är lätt att nå med flyg till Orlando International Airport (MCO), som erbjuder direktflyg från många stora städer runt om i världen. Dessutom är det enkelt att ta sig runt i staden med bil eller kollektivtrafik. Att hyra bil är något vi verkligen rekommenderar när man vistas i Florida.


Orlando erbjuder en oslagbar kombination av temaparker i världsklass, unika attraktioner, natursköna utflykter, fantastiska shoppingmöjligheter och ett brett utbud av familjevänliga aktiviteter. Oavsett om du reser med familj, vänner eller som par finns det något för alla i Orlando. Boka en utflykt i Orlando för att uppleva magi, äventyr och minnen för livet.


Vi tipsar om följande utflykter i Orlando:


Familjen Olssons Äventyr i Orlando: En Guide för 5 Dagars skoj i nöjesparkernas Mecka.

Orlando, där magi, äventyr och en konstant kö till glasskiosken väntar! Här är en guide för hur familjen Olsson får ut det mesta av sina fem dagar i nöjesparkernas huvudstad. 

Dag 1: Magi och drömmar på Walt Disney World

Starta er resa med ett besök till Walt Disney World – platsen där drömmar blir verklighet och Mimmi Mus kan dyka upp bakom vilket hörn som helst.

 • Magic Kingdom: Här kan ni träffa era favoritkaraktärer, åka ikoniska attraktioner som "It's a Small World" (ni kommer aldrig få den sången ur huvudet) och "Space Mountain" (mamma skrek högst av alla). Självklart tar ni ett obligatoriskt familjefoto framför Askungens slott.
 • Tips: Försök att undvika att köpa alla blinkande saker som säljs på varje gatuhörn – annars kan ni behöva förklara för barnen varför ni måste gå hela vägen hem till Sverige.

Dag 2: Utforska Universal Studios

Nästa dag blir det Universal Studios och Islands of Adventure, där action och äventyr väntar!

 • The Wizarding World of Harry Potter: Besök Diagongränden och Hogwarts. Ta en smöröl (den alkoholfria varianten för barnen) och upplev magin. Pappa försökte använda en trollstav för att få mamma att gå med på ännu en tur i berg-och-dalbanan.
 • Spännande attraktioner: Testa “The Amazing Adventures of Spider-Man” och “Jurassic Park River Adventure” – förbered er på att bli blöta! Barnen skrek av glädje, medan pappa funderade på varför han inte tog med extra kläder.
 • Tips: Försök att inte tappa bort barnen bland alla trolleristavar och dinosaurier. Det kan vara svårt att förklara för mormor varför ni kom hem med en T-Rex istället för lilla Emil.

Dag 3: Djurliv och äventyr på SeaWorld

Dag tre spenderas på SeaWorld, där ni kan komma nära och personligt med havets varelser.

 • Delfinshowen: Se imponerande delfiner göra trick som ni bara sett på TV. Barnen ville genast ha en delfin som husdjur.
 • Shark Encounter: Gå genom en undervattensgång och titta upp på hajar som simmar över era huvuden. Pappa funderade över hur många tänder en haj egentligen har – det är för många.
 • Tips: Undvik att jämföra pappa med sjölejonen, även om likheterna ibland är slående. Ingen gillar att bli kallad “sjölejonet” under middagen.

Dag 4: Naturupplevelser och shopping

Efter tre intensiva dagar med nöjesparker, är det dags att ta det lite lugnare.

 • Förmiddagen spenderas på Gatorland: En park dedikerad till alligatorer. Här kan ni se dessa fascinerande djur på nära håll och till och med klappa en bebisalligator. Mamma var skeptisk, men barnen var överlyckliga.
 • Shopping på Orlando International Premium Outlets: Här kan ni fynda märkeskläder till rabatterade priser. Barnen kan leka av sig i lekparken medan mamma och pappa shoppar loss. Pappa köpte ännu en T-shirt han inte behövde.
 • Tips: Se till att hålla koll på familjemedlemmarna i outlet-butikerna – det är lätt att tappa bort varandra bland reahyllorna. Och kom ihåg att det alltid är en bra idé att ha en nödfika i bakfickan.

Dag 5: Utforska Kennedy Space Center

Avsluta er resa med ett besök till Kennedy Space Center, där ni kan lära er allt om rymdforskning. Det tar ca 1 timme med bil från Orlando till Cape Canaveral där Kennedy Space Center ligger.

 • Rocket Garden: Se riktiga rymdraketer och lär er om deras historia. Pappa funderade på att bygga en egen raket hemma.
 • Astronaut Encounter: Träffa en riktig astronaut och hör spännande berättelser om rymdresor. Barnen frågade hur man går på toaletten i rymden – en fråga som alltid fascinerar.
 • Tips: Fråga barnen om de vill bli astronauter när de växer upp – eller bara berätta om gången ni själva försökte bygga en raket av pappkartonger hemma i trädgården. Och kom ihåg, ingen semester är komplett utan att någon förlorar en hatt i rymdsouvenirbutiken.


Orlando är fullt av fantastiska upplevelser som kommer att skapa minnen för livet för familjen Olsson. Med en perfekt blandning av nöjesparker, natur och utbildande äventyr, kommer dessa fem dagar att vara fyllda med skratt, spänning och kanske lite trötta fötter. Så, packa bekväma skor, er mest magiska attityd och ge er ut på en resa ni sent kommer att glömma!

Powered by GetYourGuide
unsplash