The Big Easy

UTFLYKTER I NEW ORLEANS, USA

New Orleans erbjuder fantastisk matkultur och härliga kvarter. 

New Orleans - Kultur, historia och underbar mat

New Orleans är en stad som erbjuder något för alla. Från dess rika musikaliska och kulinariska traditioner till dess fascinerande historia och levande festivaler, finns det alltid något att se och göra. Oavsett om du är en matälskare, musikentusiast eller historieintresserad, kommer New Orleans att fängsla dig med sin unika charm och energi.


New Orleans, känt som "The Big Easy", är en stad som pulserar av liv och kultur. Här möts du av den förtrollande rytmen av jazzmusik som genomsyrar gatorna, från de historiska kvarteren i French Quarter till de livliga musikklubbarna på Frenchmen Street. (Se Pub Crawl Utflykten - mycket populär)


Stadens rika matkulturarv bjuder på unika smaker som gumbo, jambalaya och beignets, serverade i charmiga restauranger och ikoniska kaféer som Café du Monde. Utforska de fascinerande museerna, inklusive National WWII Museum och Mardi Gras World, och ta en kryssning på den majestätiska Mississippi-floden ombord på en traditionell ångbåt. New Orleans är också en plats där historien kommer till liv, med sina vackra plantagehem och spännande spökturer som avslöjar stadens mystiska förflutna. Oavsett om du kommer för festivalernas glädje, den otroliga musiken, den utsökta maten eller de historiska sevärdheterna, kommer New Orleans att svepa dig med sin oemotståndliga charm och energi. Vi kan varmt rekommendera att boka en Ångbåtsutflykt.


Mardi Gras

Planera ditt besök under Mardi Gras-säsongen för att uppleva parader, kostymer och festligheter som är unika för New Orleans. Mardi Gras äger rum i perioden februari till mars. T.ex. så är mardi Gras 2025 den 4 mars.

Jazz and Heritage Festival

Den årliga Jazz Fest är en av de mest berömda musikfestivalerna i världen och firar stadens rika musikaliska arv.


Haunted Tours

New Orleans är känd för sina spökhistorier och voodoo-legender. Gå med på en guidad spöktur eller besök St. Louis Cemetery No. 1 för att se gravplatsen för den berömda voodoo-drottningen Marie Laveau.


Swamp Tours

Ta en swamp tour för att utforska Louisianas unika våtmarker och få en chans att se alligatorer och annat lokalt djurliv på nära håll.


En resa till New Orleans kommer att fängsla dig med sin unika charm och energi.


Boka en aktivitet när du är i New Orleans. Följande utflykter tipsar vi om i The Big Easy

Powered by GetYourGuide

Varför skall man besöka New Orleans ?


New Orleans, beläget i delstaten Louisiana, är en stad som verkligen skiljer sig från mängden i USA och världen. Här är några av de mest speciella aspekterna av att boka en resa till New Orleans:


1. Rik Kultur och historia

New Orleans har en unik blandning av franska, spanska, afrikanska och kreolska influenser som skapar en rik och mångfacetterad kultur. Staden har en lång och fascinerande historia som återspeglas i dess arkitektur, mat, musik och traditioner.

2. Musik

New Orleans är känd som jazzens födelseplats. Musikscenen är vibrerande med otaliga liveframträdanden av jazz, blues, zydeco och andra musikgenrer. Frenchmen Street är särskilt känd för sina livemusikklubbar.

3. Mardi Gras - Ständigt denna Mardi Gras.

Den årliga Mardi Gras-festivalen är en av de mest kända karnevalerna i världen, känd för sina livliga parader, färgglada dräkter och överdådiga festligheter. Det är en tid av intensiv firande som lockar besökare från hela världen. Mardi bra är normalt i februari/mars varje år. Fantastisk tid att besöka New Orleans.

4. Mat

New Orleans är berömt för sin unika och smakrika mat, inklusive rätter som gumbo, jambalaya, po' boys och beignets. Maten här är en reflektion av stadens mångkulturella arv och är en höjdpunkt för många besökare.

5. French Quarter

French Quarter är stadens mest kända distrikt, känt för sina historiska byggnader, livliga nattliv och unika butiker. Bourbon Street, som ligger i hjärtat av French Quarter, är en ikonisk gata fylld med barer och musikklubbar.

6. Kultur och traditioner

New Orleans har många unika traditioner, inklusive second line parader, voodoo-kultur och ett starkt engagemang för konst och hantverk. Staden är också känd för sina historiska kyrkogårdar med ovanjordiska gravar.

7. Mississippi-floden

Staden ligger vid Mississippi-flodens mynning, vilket har format dess historia som en viktig hamn- och handelsstad. Floden erbjuder också natursköna båtturer och kryssningar som ger en annan vy av staden.

New Orleans är en stad med en själ och karaktär som är svår att hitta någon annanstans. Det är en plats där musik, mat och kultur samlas för att skapa en oförglömlig och autentisk upplevelse för alla besökare.