Gränslösa upplevelser

UTFLYKTER I ROM, ITALIEN

Den eviga staden erbjuder fantastisk mängd utflykter.
Rom är en stad som behöver gott om tid att upptäckas.

Utforska Rom - den eviga staden

Välkommen till Rom, den eviga staden där historia, kultur och modernitet smälter samman till en oförglömlig upplevelse. Oavsett om du är en historieälskare, konstentusiast, matälskare eller helt enkelt en resenär som söker äventyr, har Rom något för alla och vi kan varmt rekommendera att göra en utflykt för att stärka upplevelsen av denna fantastiska stad.

En historisk skattkammare

Att promenera genom Roms gator är som att vandra genom ett levande museum. Staden är fylld av ikoniska historiska landmärken, från det majestätiska Colosseum, där gladiatorer en gång kämpade för ära, till Forum Romanum, hjärtat av det antika Rom. Besök Pantheon, med sin imponerande kupol och fantastiska arkitektur, eller utforska de katakomber som gömmer sig under stadens yta. Klicka här för att se alla utflykter vi tipsar om i Rom.

Konst och arkitektur

Rom är ett paradis för konstälskare. Vatikanstaten, hem till Peterskyrkan och Sixtinska kapellet med Michelangelos fantastiska fresker, är ett måste. Besök Galleria Borghese för att se mästerverk av Bernini och Caravaggio eller njut av den tidlösa skönheten i Fontana di Trevi. Varje hörn av Rom avslöjar konstnärliga skatter och arkitektoniska underverk.

Kulinariska upplevelser
Ingen resa till Rom är komplett utan att njuta av stadens kulinariska delikatesser. Sätt dig ner på en traditionell trattoria och smaka på äkta pasta carbonara, cacio e pepe eller en krispig pizza romana. Besök marknader som Campo de' Fiori för färska råvaror och lokala delikatesser, eller avsluta din dag med en krämig gelato på en av stadens många gelaterior.

Livliga kvarter
Utforska Roms livliga och charmiga kvarter. Trastevere, med sina smala, kullerstensbelagda gator och livliga nattliv, erbjuder en autentisk romersk upplevelse. Spanska trappan och området runt Piazza di Spagna är perfekta för shopping och att beundra vackra barockbyggnader. Monti, en trendig stadsdel, är känd för sina bohemiska kaféer och vintagebutiker.

Grönska och avkoppling

Trots sin livliga atmosfär erbjuder Rom också fridfulla platser för avkoppling. Villa Borghese är en stor och vacker park, perfekt för en lugn promenad eller en picknick. Besök Aventinkullen och njut av den fantastiska utsikten över staden från Oranges trädgård (Giardino degli Aranci).

Ett äventyr för alla sinnen

Rom är inte bara en stad, det är en upplevelse som väcker alla sinnen. Känn historiens vingslag, beundra konstverkens skönhet, smaka på utsökta rätter, lyssna till stadens ljud och njut av den unika atmosfären. Oavsett om du strosar genom antika ruiner, njuter av en espresso på ett soligt piazza eller utforskar dolda gränder, kommer Rom att lämna ett bestående intryck.

Kom och upptäck Rom, där varje ögonblick är en resa genom tid och rum. Låt den eviga stadens magi förföra dig och skapa minnen som varar livet ut. Välkommen till Rom – ett äventyr som väntar på att bli utforskat.


Boka en utflykt när du är i Rom. Följande utflykter kan vi rekommendera:

Powered by GetYourGuide

Utflykter och sevärdheter i Trastevere


 Enligt många det mysigaste området i Rom. Vi tipsar om följande utflykter:

Powered by GetYourGuide

Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Positano

Hoppa ombord på en bekväm, luftkonditionerad minibuss och ge dig ut på en resa till Pompeji, en plats som är ett UNESCO-världsarv. Med din Skip-the-Line-biljett slipper du de långa köerna och kan direkt börja din upptäcktsfärd.

När du kliver in genom portarna till Pompeji, kliver du bokstavligt talat in i en tidskapsel från den antika romerska världen. Låt en lokal expertguide leda dig genom dessa otroligt välbevarade ruiner och berätta historier om stadens forntida invånare och deras liv.

Efter Pompeji går resan vidare till den charmiga byn Positano, där husen tycks falla nerför bergssluttningen i en pittoresk kaskad. Här kan du strosa runt bland butikerna, köpa lite av den lokala limoncellolikören, besöka Santa Maria Assunta-kyrkan eller bara njuta av att titta på folk från en mysig restaurangterrass.

Efter lite fritid och lunch (på egen bekostnad) i Pompeji fortsätter du söderut längs Amalfikustens hisnande kustvägar. Beundra den spektakulära utsikten där bergen dramatiskt möter havet och de romantiska byarna klättrar uppför bergssidorna. Det är en resa som erbjuder både historia och naturskönhet på bästa sätt.

Ingår i priset:

  • Reseledare
  • Transport tur och retur från Rom i luftkonditionerad buss
  • Biljett till Pompeji med skip-the-line
  • Fri tid i Positano

Utflyktens längd är ca 13 timmar. 


Pris från ca 1350 kr p.p.

unsplash