Medelhavets pärla

UTFLYKTER I MALLORCA, SPANIEN

Underbart klimat och spännande upplevelser väntar på dig när du besöker Mallorca

Att göra en utflykt på Mallorca kan vara en fantastisk upplevelse av flera skäl.
Här är några av anledningarna till varför Mallorca är en utmärkt destination för utflykter och aktiviteter:


Natur, stränder och härliga kustlinjer

Mallorca är känt för sina vackra stränder och klippiga kustlinjer. Stränder som Es Trenc, Cala Mondragó och Cala Formentor erbjuder kristallklart vatten och fantastiska landskap.

Berg och Vandringar

Tramuntana-bergen, som är ett UNESCO-världsarv, erbjuder otaliga vandringsleder med spektakulära vyer. Vandringen till toppen av Puig Major, den högsta punkten på ön, är särskilt populär.

Kultur, historiska städer och byar

Mallorca har många historiska städer och byar som är väl värda ett besök. Palma, huvudstaden, har en imponerande katedral, La Seu, och den historiska stadsdelen erbjuder charmiga gränder och gamla byggnader. Andra pittoreska byar inkluderar Valldemossa, Sóller och Deià.

Slott och Kloster

Utflykter till Bellver-slottet och klostret Lluc ger en inblick i öns rika historia och arkitektur.

Aktiviteter, äventyr, cykling och sport

Mallorca är ett populärt resmål för cyklister tack vare sitt milda klimat och varierande terräng. Det finns också många möjligheter till vattensporter, som snorkling, dykning och segling.

Grottor och naturparker

Besök grottor som Cuevas del Drach och Cuevas de Artà för en unik underjordisk upplevelse. Naturparker som Parc Natural de Mondragó erbjuder möjlighet att se det lokala djurlivet och njuta av natursköna promenader.

Gastronomi & lokala rätter

Mallorcas mat är rik på smaker och tradition. Prova lokala specialiteter som ensaïmada (en söt bakelse), sobrasada (en kryddig korv) och frito mallorquín (en traditionell kötträtt). Se också utflykter till Mallorcas vingårdar.

Vingårdar

Mallorca har också ett växande antal vingårdar som erbjuder vinprovningar. Regionen Binissalem är särskilt känd för sina viner. Här kan man göra en heldagsutflykt med vinprovning

Klimat, tillgänglighet.

Mallorca har ett behagligt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar, vilket gör det till ett attraktivt resmål året runt.


Mallorca är lätt att nå med direktflyg från många europeiska städer, och ön har ett välutvecklat vägnät, vilket gör det enkelt att utforska med bil.


En utflykt på Mallorca erbjuder en kombination av naturskönhet, kulturella upplevelser, gastronomiska äventyr och ett brett utbud av aktiviteter. Oavsett om du är ute efter avkoppling på stranden, äventyr i bergen, kulturella upptäckter eller kulinariska upplevelser, har Mallorca något för alla.


Våra utvalda utflykter som vi tipsar om på Mallorca:

Powered by GetYourGuide

Upplev Palma Akvarium


Palma Aquarium är värt ett besök när men en dag på sin resa vill komma ifrån den varma solen.

Powered by GetYourGuide

Härliga utflykter med Katamaran på Mallorca


Njut av den avkopplande atmosfären på en Katamaran, på många turer ingår simning och snorkling i sköna miljöer


Powered by GetYourGuide

Upplev vingårdar, tapasprovning och matlagningskurser på Mallorca


Vi tipsar om fler upplevelser och utflykter på Mallorca med bl.a. vingårdsbesök, matlagningskurser och tapasprovning.


Powered by GetYourGuide