Aktiviteter i huvudstaden

UTFLYKTER I STOCKHOLM

Stockholm är en av världens vackraste städer och här finns mycket att upptäcka.

Välkommen till Stockholm


Stockholm, Sveriges vackra huvudstad, är en plats fylld med historia, kultur och naturskönhet. Här är några anledningar till varför du bör boka utflykter och aktiviteter när du besöker denna fantastiska stad:

Rik historia och kultur

Stockholm är en stad med en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka över flera hundra år. Genom att boka guidade turer och utflykter kan du utforska ikoniska historiska platser som:

 • Gamla Stan: Den medeltida stadskärnan där du kan vandra genom smala gränder och besöka historiska byggnader som Storkyrkan och Kungliga slottet. Vi rekommenderar en spökvandring i Gamla Stan.
 • Vasamuseet: Hem till det välbevarade 1600-talsskeppet Vasa, som bärgades efter att ha legat på havsbotten i över 300 år.
 • Skansen: Ett friluftsmuseum och djurpark där du kan uppleva traditionell svensk kultur och se nordiska djur på nära håll.

Fantastisk arkitektur och design

Stockholm är känt för sin imponerande arkitektur och moderna design. Genom att boka aktiviteter som arkitektoniska vandringsturer eller designrundturer kan du uppleva:

 • Stadshuset: En av Sveriges mest kända byggnader, där Nobelbanketten hålls varje år.
 • Moderna Museet: Ett museum för samtida konst med verk av några av världens mest berömda konstnärer.
 • Södermalm: En trendig stadsdel känd för sin unika mix av gammal och modern arkitektur, butiker och kaféer.

Naturskönhet och utomhusaktiviteter

Stockholm är byggt på 14 öar och omgiven av vatten, vilket ger oändliga möjligheter för naturälskare och friluftsentusiaster. Genom att boka utomhusaktiviteter kan du utforska:

 • Skärgården: Ett nätverk av över 30 000 öar, där du kan ta båtturer, paddla kajak eller bara njuta av den storslagna naturen.
 • Djurgården: En grön oas mitt i staden som erbjuder vackra promenadstråk, cykelvägar och picknickplatser.
 • Hellasgården: Ett friluftsområde perfekt för vandring, simning och bastubad.


Kulinariska upplevelser

Stockholm har en livlig matscen som erbjuder något för alla smaker. Genom att boka matvandringar och kulinariska turer kan du:

 • Prova traditionell svensk mat: Upplev klassiker som köttbullar, gravad lax och smörgåsbord.
 • Besöka trendiga restauranger och matmarknader: Upptäck innovativa rätter och lokala delikatesser på platser som Östermalms Saluhall och Söderhallarna.
 • Ta en paus och njut av kaffe och kanelbullar på några av stadens mysigaste kaféer.

Bekvämlighet och expertis

Genom att boka utflykter och aktiviteter i förväg kan du säkerställa att du får ut det mesta av din tid i Stockholm. Professionella guider och välorganiserade turer ger dig:

 • Insikt och kunskap: Lär dig mer om stadens historia, kultur och hemligheter från experter.
 • Tidsbesparing: Slipp köer och säkerställ att du får plats på populära attraktioner.
 • Komfort och säkerhet: Njut av en stressfri upplevelse med transport och arrangemang ordnade åt dig.


Att boka utflykter och aktiviteter i Stockholm är det bästa sättet att uppleva allt vad vår vackra huvudstad har att erbjuda. Från historiska sevärdheter och modern design till natursköna utflykter och kulinariska äventyr, finns det något för alla att upptäcka och njuta av. Gör din resa till Stockholm oförglömlig genom att planera och boka dina aktiviteter i förväg!


Boka en aktivitet när du är i Stockholm. Följande utflykter tipsar vi om:

Powered by GetYourGuide

Utflykter i stockholms skärgård

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

Vad får man inte missa i Stockholm?


Jasså du har några dagar i Stockholm? Grattis! Du har precis vunnit lotteriet där första priset är en crash course i svensk kultur, smörgåsbord och en osannolik mängd fika. Här är en  guide till vad du absolut inte får missa när du besöker Sveriges vackra huvudstad.

Gamla Stan – Där historia möter selfiepinnar

Först på listan är Gamla Stan, Stockholms medeltida hjärta. Här kan du strosa runt på kullerstensgator, och om du inte snubblar på de ojämna stenarna, kan du fota allt som ser gammalt och charmigt ut. Glöm inte att leta efter det smalaste huset – det är smalare än din packning när du försöker undvika bagageavgifter!

Vasamuseet – Skeppet som inte kunde hålla sig flytande

Nästa stopp är Vasamuseet, hem till Vasa-skeppet som sjönk snabbare än en dålig aktieaffär. Trots sin korta jungfrufärd är det ett av Stockholms mest besökta museer. Här får du lära dig allt om skeppets historia, och du kan förundras över hur ett krigsskepp kan vara både en nationell katastrof och en turistattraktion samtidigt.

Djurgården – där natur och nöjen kolliderar

Djurgården är som en stor nöjespark mitt i staden. Du kan besöka Skansen, världens äldsta friluftsmuseum, och se på nordiska djur – för du vet, ifall du inte fick nog av älgar i trafiken. Eller varför inte ta en tur till Gröna Lund, nöjesparken där du kan skrika dig hes i berg- och dalbanorna och sedan lugna nerverna med en sockervadd större än ditt huvud.

Kanelbullen– Sveriges nationalsport

Ingen Stockholmsvistelse är komplett utan att delta i Sveriges nationalsport: fika. Här handlar det om att dricka kaffe och äta bakverk på ett sätt som får dig att ifrågasätta dina tidigare livsval. Prova en kanelbulle eller en prinsesstårta, men var beredd – det är mer socker än du trodde var möjligt att packa in i en enda bakelse.

ABBA The Museum – Ge din Inre Dancing Queen lite frihet

Om du någonsin drömt om att vara den femte medlemmen i ABBA, så är detta din chans. ABBA The Museum låter dig sjunga, dansa och klä ut dig till en glittrig discodröm. Du kommer garanterat att lämna museet med "Mamma Mia" på hjärnan och en nyfunnen respekt för platåskor.

Tunnelbanekonst – Världens längsta konstutställning

Stockholms tunnelbana är inte bara ett sätt att ta sig runt, det är också en konstutställning som sträcker sig över 110 kilometer. Varje station har sin egen unika design, så du kan känna dig kulturell medan du försöker lista ut vilken linje du egentligen ska ta. Bonuspoäng om du inte åker vilse!


Stockholm har allt du behöver för en härlig vistelse – från historia och kultur till nöje och fika. Sätt på dig dina bästa vandringsskor (eller i alla fall något bekvämt) och ge dig ut på äventyr i Sveriges huvudstad. Och kom ihåg: när du väl börjat fika, finns det ingen återvändo.


Utflykt i Stockholm
Man lär sig så mycket på att göra en utflykt i fantastiska Stockholm.
Stockholm
Stad full av sevärdheter och sightseeing.
Stockholm, Gamla Stan
Stockholm
Kungsträdgården
Upplev Stockholm
Stockholm fika
Stockholm
Kungsgatan Stockholm
Boka en utflykt eller aktivitet när du är i Stockholm.
Stockholm
Slottet. Kungliga slottet är absolut värt ett besök.
unsplash