Florida. Sol, bad och utflykter

UTFLYKTER I FLORIDA

Solsken och makalösa upplevelser. 

Florida runt på 14 dagar? Hur skall man göra?


Familjen Pettersson, bestående av föräldrarna Anna och Johan samt deras två barn, Emma och Lucas, bestämde sig för att ta en resa runt hela Florida. De ville uppleva allt som solskensstaten hade att erbjuda och skapa minnen för livet. Här är deras äventyr:


Dag 1-3: Miami

Familjens resa började i den pulserande staden Miami. De bodde på ett hotell nära South Beach och njöt av den livliga atmosfären. Dagarna spenderades med att sola och bada på de vackra stränderna, och på kvällen strosade de längs Ocean Drive, där de fascinerades av den art deco-arkitekturen och de neonbelysta byggnaderna.

De besökte också Little Havana, där de provade autentisk kubansk mat och dansade till levande salsa-musik. Barnen älskade särskilt Miami Seaquarium, där de fick se delfin- och sjölejonshower.

Dag 4-6: Florida Keys

Efter Miami reste familjen Pettersson vidare till Florida Keys. De körde längs den natursköna Overseas Highway, som bjöd på spektakulära vyer över det turkosa vattnet. I Key Largo stannade de för att snorkla i John Pennekamp Coral Reef State Park, där de beundrade det färgglada undervattenslivet.

De fortsatte till Key West, där de besökte Ernest Hemingways hem och museum. Familjen älskade att promenera längs Duval Street och se de charmiga husen. Solnedgången vid Mallory Square, med dess gatukonstnärer och livliga atmosfär, blev en av resans höjdpunkter.

Dag 7-9: Everglades National Park. Alltid lika populär aktivitet

Nästa stopp var Everglades National Park, där familjen Pettersson fick uppleva Floridas vilda natur. Bilturen från Key West till Everglades tog ca 4 timmar. De åkte på en spännande airboat-tur genom de vidsträckta våtmarkerna och såg alligatorer, manater och många olika fågelarter. Barnen var fascinerade av det unika ekosystemet och de lärde sig mycket om parkens betydelse för miljön. Familjen övernattade i Fort Lauderdale och passade på att göra lite shopping i Sawgrass Mills där det finns bra outletshopping och mycket mer.

Dag 10-13: Orlando

Efter äventyret i Everglades begav sig familjen till Orlando, nöjesparkernas huvudstad. De tillbringade två dagar på Walt Disney World, där de mötte sina favoritkaraktärer, åkte på magiska attraktioner och såg fantastiska parader och fyrverkerier. Emma och Lucas var överlyckliga över att få träffa Musse Pigg och Elsa från Frost.

De besökte också Universal Studios, där de utforskade den spännande världen av Harry Potter, åkte häftiga berg-och-dalbanor och njöt av spektakulära 3D-shower. Barnen älskade att trolla med sina nyinköpta trollstavar i Diagon Alley.

Dag 14-16: Tampa och Clearwater Beach

Efter Orlando åkte familjen vidare till Tampa, där de besökte Busch Gardens. Denna nöjespark kombinerar spännande åkattraktioner med en fantastisk djurpark. Familjen hade en fantastisk dag fylld med berg-och-dalbanor och möten med exotiska djur.

Familjen avslutade sin resa med några avslappnande dagar på Clearwater Beach. Denna vackra strand med sin vita sand och sitt kristallklara vatten var perfekt för bad och sol. Familjen njöt av lugnet och den vackra omgivningen, och barnen byggde sandslott och letade snäckor. Clearwater Beach har fått flera utmärkelser genom åren för att USA´s vackraste strand.

Hemresa

Efter två veckor av äventyr och upplevelser var det dags för familjen att återvända hem till Sverige. De hade upplevt allt från storstadspuls och nöjesparker till vild natur och avkopplande stränder. Resan runt Florida hade gett dem minnen för livet, och de visste att de en dag skulle återvända till denna fantastiska del av världen. 


Hur flög familjen Pettersson?


Utresan var med Lufthansa från Arlanda via Frankfurt till Miami. Hemresan var från Orlando via Frankfurt till Arlanda. Smidigt flyg med Lufthansa. Mat ingick i resans pris och stoppen i Frankfurt var smidiga och det fanns gott om tid att byta plan, trots att Frakfurt är en av världens största flygplatser.Vi tipsar om följande områden i Florida där upplevelserna är många:


Bildspel Florida - aktiviteterna bästa stat i USA:

Utflykter och sevärdheter i Fort Lauderdale med omnejd.

unsplash