Danskt gemyt

UTFLYKTER I KÖPENHAMN

Åk över Öresund och besök den gemytliga danska huvudstaden.

Välkommen till Köpenhamn

Köpenhamn, Danmarks charmiga huvudstad, är en stad som erbjuder något för alla. Här är några av de mest ikoniska upplevelserna och platserna som du inte bör missa när du besöker Köpenhamn:

1. Nyhavn
Nyhavn är kanske den mest kända platsen i Köpenhamn, med sina färgglada hus och mysiga kaféer längs kanalen. Ta en promenad längs vattnet, njut av en dansk smørrebrød (öppen smörgås) och insup atmosfären. På sommaren är det ett livligt område med musik och båtturer.

2. Tivoli
Tivoli är en av världens äldsta nöjesparker och ligger mitt i hjärtat av Köpenhamn. Med sina vackra trädgårdar, spännande åkattraktioner och kulturella evenemang är det en plats som fascinerar både barn och vuxna. På kvällen tänds tusentals lampor som skapar en magisk stämning.

3. Den lilla sjöjungfrun (den lille havfrue)
Den lilla sjöjungfrun är en symbol för Köpenhamn och en av stadens mest besökta sevärdheter. Statyn, som är inspirerad av H.C. Andersens saga, sitter på en sten i hamnen och lockar turister från hela världen. Det är en kort promenad från stadens centrum och en perfekt plats för en minnesvärd bild. Vi rekommenderar att göra en kanaltur i Köpenhamn för att uppleva lilla sjöjungfrun.

4. Strøget
Strøget är en av Europas längsta gågator och en paradgata för shopping i Köpenhamn. Här hittar du allt från lyxiga märkesbutiker till små danska designbutiker och souvenirshoppar. Gatan är också full av kaféer och restauranger där du kan vila fötterna och njuta av en kopp kaffe.

5. Christiansborgs slott
Christiansborgs slott är hem för Danmarks parlament, högsta domstol och statsministerens kontor. Slottet har en rik historia och erbjuder guidningar där du kan utforska de imponerande rummen och den vackra trädgården. Missa inte utsikten från slottets torn, som ger en fantastisk panoramavy över Köpenhamn.

6. Rosenborgs slott och Kungens Have
Rosenborgs slott är ett vackert renässansslott som ligger i en av Köpenhamns mest populära parker, Kongens Have (Kungens Have). Slottet är känt för sina kungliga samlingar, inklusive kronjuvelerna. Parken är en favoritplats för både lokalbor och turister att njuta av en picknick eller en lugn promenad.

7. Freetown Christiania
Christiania, även känt som Fristaden Christiania, är ett unikt område i Köpenhamn som grundades av en grupp hippies på 1970-talet. Området har en egen, alternativ livsstil och är känt för sin konstnärliga atmosfär. Här kan du utforska de färgglada byggnaderna, konstverken och de många marknadsstånden.

8. Amalienborg
Amalienborg är den danska kungafamiljens residens och består av fyra identiska palats som omger en vacker innergård. Varje dag kl. 12 kan du se vaktavlösningen, en ceremoni som lockar många besökare. Det kungliga palatsmuseet är öppet för allmänheten och ger en inblick i kungafamiljens liv och historia.

9. Nationalmuseet
För den som är intresserad av historia är Nationalmuseet ett måste. Museet har en imponerande samling som täcker Danmarks historia från stenåldern till nutid. Här finns också många interaktiva utställningar som är perfekta för barnfamiljer.

10. Experimentarium
Om du reser med barn, eller om du själv är nyfiken, är Experimentarium en fantastisk plats. Det är ett vetenskapscenter där man kan utforska och experimentera med olika naturvetenskapliga fenomen. Det är både lärorikt och underhållande för besökare i alla åldrar.

Köpenhamn är en stad fylld av historia, kultur och modern charm. Oavsett vad du är intresserad av, kommer du att hitta något som fascinerar och glädjer dig i denna underbara stad. När det gäller hotell så rekommenderar vi att boka nåt av Strawberrys olika hotell i Köpenhamn.


Förgyll din vistelse i Köpenhamn med en utflykt/sevärdhet:

Powered by GetYourGuide
unsplash